Τι είναι το Office 365 Home Premium

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η διάθεση του Office 365 Home Premium. Πρόκειται στην ουσία για τον μετασχηματισμό του παραδοσιακού office σε cloud service. Αυτή η μορφή όπως θα παρουσιάσουμε παρακάτω είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ευέλικτη και κατά την άποψη μου πρόκειται σύντομα να κυριαρχήσει έναντι της απλής έκδοσης.

Τι περιλαμβάνει λοιπόν αυτή η έκδοση και τη προσφέρει στον οικιακό χρήστη?

Η έκδοση του Office 365 Home premium, όπως αναφέραμε είναι μια cloud υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί ειδικά για οικιακή χρήση και ανθρώπους που έχουν αυξημένες ανάγκες χρήσης του office σε πολλαπλές συσκευές. Προσφέρει όλες τις υποεφαρμογές του Office (word, excel κλπ) , μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε 5 συσκευές, οι οποίες δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο Windows PC και tablets αλλά και Macs! Προσφέρει -πέραν του δωρεάν – extra SkyDrive
storage και πακέτο συνομιλιών
Skype
στα 99 ευρώ τον χρόνο, με δυνατότητα να αγοραστεί και πληρωθεί online και ανά μήνα (10 ευρώ). Και δεν μιλάμε απλά για την Web μορφή κάποιων Office applications αλλά και για την κανονική μορφή τους που όλοι ξέρουμε συν τα υπόλοιπα extras που αναφέραμε. Επιμένω σε αυτό γιατί γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να το πιστέψει κανείς ότι ένα cloud service δεν είναι μόνο ένα web application αλλά πραγματικά ένα συνδρομητικό προϊόν πλήρες δυνατοτήτων.

Πιο αναλυτικά αυτό που παίρνει κανείς με το Office 365 premium είναι

  • Τα πιο σύγχρονα από πλευράς έκδοσης και χαρακτηριστικών Office applications: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher and Access
  • Μία άδεια για όλους τους υπολογιστές του σπιτιού για χρήση (και εγκατάσταση) Office σε 5 συσκευές που μπορεί να είναι Windows tablets, PCs , Macs, αλλά και «Office on Demand» για χρήση σε οποιοδήποτε pc είναι συνδεδεμένο στο internet (και η web μορφή τους)
  • Επιπλέον 20 GB στο SkyDrive cloud storage, (7 GB προσφέρει το SkyDrive δωρεάν σε νέους χρήστες)
  • 60 δωρεάν Skype world calling minutes τον μήνα για κλήση σε κινητά, σταθερά και φυσικά PCs με Skype σε όλο τον κόσμο ( ή σχεδόν σε όλο τον κόσμο)
  • Κάθε νέα αναβάθμιση – έκδοση του Office θα περιλαμβάνεται αυτόματα οπότε ο συνδρομητής θα έχει πάντα ότι πιο σύγχρονο.

Υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν δοκιμή 30 ημερών από το
http://www.office.com.

Τέλος ανακοινώθηκε και αντίστοιχο φοιτητικό πακέτο, Office 365 University
με 1,67$ τον μήνα με 4ετή συνδρομή ! Σύντομά θα ανακοινωθούν και όλα τα υπόλοιπα παραδοσιακά πακέτα του office στην 365 μορφή τους.

Η επίσημη ανακοίνωση εδώ: http://www.microsoft.com/en-us/news/press/2013/jan13/01-29O365PR.aspx

Νάσος Κλαδάκης

Leave a comment